“Ζεσταίνει μηχανές” το γυναικείο

Μετά την επίσημη προαναγγελία επανέναρξης των προπονήσεων για την Α’ εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών, ξεκίνησαν και τα σχέδια επί χάρτου για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του “Peristeri-academies.gr” θα έχουμε -όπως και στον προηγούμενο σχεδιασμό- πρωτάθλημα ενός γύρου, με το πρόγραμμα όμως να είναι αποτέλεσμα νέας κλήρωσης που θα διεξαχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αγωνιστική θα είναι μόνο η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι εφ’ όσον αρχίσουν οι προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, θα υπάρχει σχεδόν ένας μήνας προετοιμασίας.

Με εναρκτήρια ημερομηνία πρωταθλήματος 27-28 Μαρτίου, η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί 12-13 Ιουνίου και τις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνουν οι αγώνες των δύο πρώτων κάθε ομίλου για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις, που όμως δείχνουν μονόδρομος σε ότι αφορά στα χρονικά περιθώρια. Πόσοι θα υποβιβαστούν στη Β’ εθνική κατηγορία δεν είναι ακόμη γνωστό και δεν θα γίνει τουλάχιστον άμεσα, αφού στην επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν έχουν ξεγράψει τη χρονιά, ούτε σε ό,τι αφορά στις δύο μικρότερες κατηγορίες!

Στις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών για την έναρξη της Α’ εθνικης κατηγορίας, η επιστημονική επιτροπή επέμεινε στη θέση της για περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων από νομό σε νομό, ωστόσο από πλευράς ΕΠΟ κατέστη σαφές ότι μπορούμε και πρέπει να έχουμε πρωτάθλημα Β’ και Γ’ εθνικής, ακόμη κι αν αρχίσουν οι προπονήσεις την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου!

Χρειαζόμαστε ένα μήνα προετοιμασίας και το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου είναι αρκετό με αγωνιστική κάθε εβδομάδα, για να ολοκληρωθούν και τα δύο μικρότερα πρωταθλήματα” φέρεται να είπε άνθρωπος της ΕΠΟ ως έσχατο χρονικό όριο για να διεξαχθούν όλα τα πρωταθλήματα κανονικά και να αποφευχθούν εκ νέου μαγειρέματα και αναδιαρθρώσεις.

Σε ό,τι αφορά στα υποχρεωτικά εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ, στην ΕΠΟ είναι πεπεισμένοι ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, θα αναθέσει τη διενέργειά (και το κόστος) τους σε Περιφέρειες και Δήμους, όπως είχε δεσμευτεί σχετικά πριν από μερικές εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κόστος δεν πρόκειται να βαρύνει τις ομάδες.





 

Leave a Reply