ΕΠΣΑ: Η τελική φάση για το Κ16

Το πρωτάθλημα Κ16 ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2022.

Για την τελική φάση των ισχυρών θα προκριθούν οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες καθενός εκ των τεσσάρων ομίλων, σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη (1η) θέση σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν με μία ομάδα άλλου ομίλου που έχει καταλάβει την τέταρτη (4η) θέση, ως γηπεδούχες με πλεονέκτημα και την ισοπαλία.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την δεύτερη (2η) θέση θα αγωνιστούν με μία ομάδα άλλου ομίλου που έχει καταλάβει την τρίτη (3η) θέση, ως γηπεδούχες με πλεονέκτημα και την ισοπαλία.

Οι οκτώ νικήτριες θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα συνεχίσουν σε ουδέτερη έδρα και εξ’ ημίσεως τα έξοδα του αγώνα, με σύστημα νοκ άουτ μέχρι τον τελικό.

Σε όλες τις περιπτώσεις ισοβαθμίας, κριτήριο είναι μόνο το μεταξύ τους αποτέλεσμα και στην περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, διενεργείται κλήρωση από την επιτροπή.

  •  Οι δεύτερες ομάδες των συλλόγων δεν θα συνεχίσουν στην τελική φάση, εκτός κι αν έχει αποκλειστεί η πρώτη ομάδα
  •  Τα σωματεία που έχουν δηλώσει και δεύτερη ομάδα, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και στην τελική φάση με τους ποδοσφαιριστές που έχουν δηλώσει στην κάθε ομάδα, χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης ποδοσφαιριστή από τη μία στην άλλη ομάδα.

ΟΜΙΛΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΩΝ

Από τους τρεις (3) ομίλους των λιγότερο ισχυρών θα προκριθούν στην τελική φάση οι πέντε (5) πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και μία (1) ακόμη από τις τρεις έκτες (6ες) με κλήρωση, σύνολο 16 ομάδες.

Η πρώτη (1η) καθενός ομίλου θα αγωνιστεί με μία πέμπτη (5η) ή την έκτη (6η) από την κλήρωση, εντός έδρας και με πλεονέκτημα και την ισοπαλία.

Η δεύτερη (2η) καθενός ομίλου με μία τέταρτη (4η) άλλου ομίλου ή την πέμπτη (5η) που περίσσεψε, και οι τρίτες (3ες) μεταξύ τους και την τέταρτη (4η) που περίσσεψε.

Οι οκτώ (8) νικήτριες θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα συνεχίσουν μέχρι τον τελικό σε ουδέτερη έδρα και εξ’ ημίσεως τα έξοδα του αγώνα Στον τελικό δεν θα υπάρξει απονομή κυπέλλου.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες της τελικής φάσης θα διεξαχθούν στις εξής ημερομηνίες:

07/05 πρώτη αγωνιστική, 16 ομάδες 8 αγώνες

14/05 δεύτερη αγωνιστική, 8 ομάδες 4 αγώνες

21/05 τρίτη αγωνιστική, 4 ομάδες 2 αγώνες

ΤΕΛΙΚΟΣ

  •  Μία εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (Β’ γύρος) θα διενεργηθεί από την Επιτροπή κλήρωση όλων των αγώνων της τελικής φάσης κατά θέσεις.

Leave a Reply