Άνω κάτω λόγω εκλογών!

Με απόφαση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών έρχονται τα πάνω κάτω στη διαδικασία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των πρωταθλημάτων της στις κατηγορίες υποδομών Κ18 και Κ16.

Συγκεκριμένα, δεν θα υπάρξουν τρεις ταχύτητες όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά οι παραδοσιακές δύο (ισχυροί και λιγότερο ισχυροί), λόγω του ότι οι αναμενόμενες δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις περιορίζουν τις διαθέσιμες αγωνιστικές ημέρες και δημιουργούν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της τελικής φάσης.

Ο πρώτος γύρος των πρωταθλημάτων Κ18, Κ16 και Κ14 ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου. Το επόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου δεν θα διεξαχθούν αγώνες των Πρωταθλημάτων αυτών, προκειμένου να διαμορφωθούν οι Όμιλοι του 2ου Γύρου. Θα διεξαχθούν μόνο αγώνες των Πρωταθλημάτων Κ-12 και Κ-10.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση της ΕΠΣΑ:

Το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να διεξαχθούν Βουλευτικές Εκλογές Απρίλιο και Μάιο σε ημερομηνίες που είχαμε προγραμματισμένες αγωνιστικές, δημιουργεί πρόβλημα στην έγκαιρη ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων, κυρίως στις Κατηγορίες Κ-18 και Κ-16, στα οποία υπάρχει Τελική Φάση.

Για τον λόγο αυτό, είμαστε αναγκασμένοι να δημιουργήσουμε στον 2ο Γύρο Ομίλους με 10 ομάδες αντί για 12, ώστε να πραγματοποιηθούν 9 αγωνιστικές αντί για 11.

Η συγκρότηση των Ομίλων για το Πρωτάθλημα Κ-18, θα γίνει με τη συμμετοχή των 5 πρώτων ομάδων κάθε ενός από τους 6 Ομίλους, σύνολο 30 ομάδες (θα συγκροτηθούν 3 Όμιλοι των 10 ομάδων) και οι υπόλοιπες 36 ομάδες θα συγκροτήσουν 4εις Ομίλους των 9 ομάδων. Η συγκρότηση των Ομίλων θα γίνει με γεωγραφικά κυρίως κριτήρια. Στην Τελική Φάση θα προκριθούν 16 ομάδες, οι 5 πρώτες των 3 Ομίλων και 1 από τις 6ες, με κλήρωση.

Για το Πρωτάθλημα Κ-16, θα συμμετάσχουν οι 5 πρώτες ομάδες των 8 Ομίλων, σύνολο 40 ομάδες. Θα συγκροτήσουν 4 Ομίλους των 10 ομάδων.

Οι υπόλοιπες 42 ομάδες, θα συγκροτήσουν άλλους 4 Ομίλους των 10 ή 11 ομάδων.

Στην Τελική Φάση θα προκριθούν οι 4 πρώτες κάθε Ομίλου, σύνολο 16 ομάδες.

Θυμίζουμε ότι οι 2ες ομάδες δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην Τελική Φάση εάν βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητος με την 1η ομάδα.

Στον 2ο Γύρο και μόνο για το γκρουπ της 1ης δυναμικότητος, η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στον Όμιλό της στον 1ο Γύρο, θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς, η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση, με 2 βαθμούς και η ομάδα που καταλάβει την 3η θέση, με 1 βαθμό.

Στο άλλο γκρουπ των λιγότερο ισχυρών ομάδων, όλες οι ομάδες θα ξεκινήσουν με 0 βαθμούς.

Στο Πρωτάθλημα Κ-18

Οι Όμιλοι που θα ενωθούν στον 2ο Γύρο, θα είναι βασικά ο 1ος με τον 2ο, ο 3ος με τον 4ο και ο 5ος με τον 6ο.

Στο Πρωτάθλημα Κ-16

Οι Όμιλοι που θα ενωθούν στον 2ο Γύρο, θα είναι βασικά ο 1ος με τον 3ο, ο 2ος με τον 5ο, ο 4ος με τον 8ο και ο 6ος με τον 7ο. Όπου υπάρχουν 2ες ομάδες στον ίδιο Όμιλο, θα μεταφερθούν σε άλλο Όμιλο.

Στο Πρωτάθλημα Κ-14

Οι Όμιλοι στο Πρωτάθλημα Κ-14, θα συγκροτηθούν με 12 ομάδες, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένοι, γιατί στο Πρωτάθλημα αυτό δεν υπάρχει Τελική Φάση”.
Leave a Reply